måndag 16 februari 2009

Mera om könet

Jag är absolut ingen abortmotståndare. Varje kvinna ska ha rätt till sin egen kropp.

Men det här gör mig ändå fundersam. Nog är det väl något fel på vårt samhälle om en son är så viktig att en kvinna är villig att genomgå två aborter för att få en...? I Sverige alltså, jämställdhetens rike nummer ett.

1 kommentarer:

Anonym sa...

I kommentaren till nyheten skriver nån vad det är för skillnad om man gör abort för att man inte vill ha fostret alls, jämfört med om man gör abort för att fostret är av fel kön. Jag tycker skillnaden är tydlig: Gör man abort alls är orsakerna varierande, men av någon orsak känner man väl att man inte kan ta hand om ett barn just då - oberoende av kön. Men om man absolut ska ha en pojke och aborterar fostret för att det är en flicka - då handlar det knappast om livssituation, pengar, social press, en sjukdom man har eller någon av de orsaker man i största allmänhet gör en abort. Då handlar det om ett beslut man fattat själv i sitt eget huvud, att man vill ha en pojke och inte en flicka. Vilket i sej är så sjukt tycker jag, eftersom jag inte tycker att barn är något man regelrätt skaffar, som en bil eller en bostad, utan som man får. Skaffa kan man väl tala om när man fattat det aktiva beslutet att börja försöka få barn, men resten är det inget man själv kan rå för, tycker jag...

Och då kan man ju hävda att man visst kan rå på saker efter att barnet fått sin början, och att de flesta ränner på fosterdiagnostik osv och någon tar kanske bort ett foster med grava kromosomstörningar - nå, själv tycker jag ändå "liv och död"-aspekten är snäppet viktigare än "pojke eller flicka"-aspekten.